Woning, Edwin & Bea

Vrijstaande woning, houtskeletbouw

De kavel is onderdeel van een rij diepe kavels aan de rand van de nieuwe wijk Smederij in Dronten. Aan de westkant is vrij uitzicht op het weidse landschap van de Flevopolder.

De vorm van de woning komt voort vanuit de oriëntatie op zowel straat als landschap. Aan de oostkant is de gevel hoog en vormt een front naar de straat. Aan de westzijde heeft het bouwvolume een trapsgewijze opbouw, waardoor zowel vanaf de begane grond als vanaf de verdieping vrij uitzicht is op het polderlandschap.

Aan de westkant bevinden zich royale overstekken om ervoor te zorgen dat de woning in de zomer via de grote glasvlakken op het westen niet te snel opwarmt en men droog buiten kan zitten aan het uitzicht en de avondzon.

De layout van de woning is toekomstbestendig. Op de begane grond bevinden zich naast de basisfuncties van entree, woonkamer, keuken en bijkeuken, ook een werkkamer plus berging, welke in de toekomst ook omgebouwd kunnen worden in slaapkamer met badkamer. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers met bijbehorende badruimtes.

Warmtapwater en verwarming worden verzorgd middels een lucht-water warmtepomp. 16 pv-panelen op het dak leveren een deel van de benodigde electriciteit.

Jaartal

  • 2016-2019

Opdrachtgever

  • particulier

Locatie

  • Dronten (FL)