Gezondheidscentrum Ruinerwold

Uitbreiding Backoffice + aanpak gevels

Bij het Gezondheidscentrum in Ruinerwold werd met name de assistentenruimte te klein. In combinatie met het gedateerde uiterlijk en een slecht binnenklimaat zijn wij gevraagd een plan te maken voor een uitbouw aan de straatkant en een update van de buitenzijde van het gebouw.

De uitbouw aan de voorzijde is aanleiding geweest om de voorgevel beter te isoleren en te voorzien van nieuw metselwerk. Om zowel iets te doen aan de uitstraling als het binnenklimaat is een combinatie van vaste en verschuifbare buitenzonweringen voorgesteld.

Wij hebben tevens geadviseerd in de vernieuwing van de sanitaire ruimtes en de aanpassing van het terrein rondom het gebouw. De parkeerplaatsen zijn efficienter ingericht, waardoor er voor het gebouw een tuin met geneeskrachtige planten gemaakt kon worden.

Jaartal

  • 2011-2012

Opdrachtgever

  • Huisartsenpraktijk Ruinerwold

Locatie

  • Ruinerwold (DR)