Welstandsakkoord voor tweede woning ’t Hees Westerbork

Afgelopen week hebben wij de plannen voor een tweede vrijstaande woning in plan ’t Hees te Westerbork gepresenteerd aan de Welstandscommissie. Het plan kon op veel waardering van de commissie rekenen.

Het ontwerp voorziet in een voorerf, hieraan staan de woning en bijbehorende schuur licht gedraaid ten opzichte van elkaar. Dit principe is gebaseerd op onze analyse van Orvelte, het nabijgelegen museumdorp waarop het stedenbouwkundig plan is gebaseerd.

Binnenin de woning is de plattegrond ontwikkeld rond een centrale as die midden door de woning loopt. Vanaf de binnenkomst bij de voordeur verbreedt deze zich richting het vrije uitzicht aan de zuidwestkant van de kavel.

Zie ook: Werk / levensloopbestendige woning Ellen en Marco

Deel uw mening