gevelfragment dakkapel - verbouwing en verduurzaming woning Dalfsen - Mannen in de ruimte

Toevoeging van zwart houten doosjes in Dalfsen

In Dalfsen gaan we twee zwart houten doosjes toevoegen aan een bestaande woning. Hiermee lossen we het tekort aan slaapkamers op de bovenverdieping op en creëren we extra ruimte met een kelder en technische ruimte naast de woning.

De zwarte gevels worden volledig biobased uitgevoerd: een houten constructie geïsoleerd met vlas, en afgewerkt met verduurzaamd zwart hout.

Verduurzaming
Naast de uitbreiding van de woning adviseren we over de verduurzaming van de woning. Het doel van de bewoners is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden. Door verbetering van de isolatie van de begane grondvloer, de gevels en het dak wordt de warmtevraag van de woning sterk gereduceerd en is de woning klaar om all-electric te worden. Om een overwogen keuze te maken voor de isolerende maatregelen hebben we deze met behulp van PHPP doorgerekend en vergeleken met het huidige energieverbruik.

gevels-verbouwing-en-verduurzaming-woning-Dalfsen-Mannen-in-de-ruimte