Strandhuis Egmond coverstory in Duurzaamgebouwd Magazine over Kimaatadaptief en Natuurinclusief bouwen - Mannen in de ruimte

Strandhuis coverstory Duurzaam Gebouwd Magazine

Het door ons ontworpen Strandhuis in Egmond aan Zee is de coverstory van het Duurzaam Gebouwd Magazine #24. Het magazine heeft als thema Klimaatadaptief en Natuurinclusief Bouwen.

Het huis is biobased en natuurinclusief gebouwd. De buitenverlichting is naar beneden gericht om verstoring van nachtactieve dieren te voorkomen. Het sedumdak is aangelegd met inheemse beplanting. De inflitratie van regenwater vindt plaats op eigen terrein. Ook houdt het ontwerp van de gevel rekening met het aanwezige zand in de lucht.

Het huis is gebouwd op de fundering van een bestaande vakantiewoning. Deze moest worden behouden vanwege de ligging in de Noordhollandse kustwering. De bouwcontour van het voormalige huis werd behouden, de vorm werd volledig anders. Binnen in de woning verbindt een vide de leefruimtes boven en beneden met elkaar. De ramen kaderen de mooiste uitzichten op het dorpse straatje, de duinen, het strand en de zee.


Bekijk de pagina van het project hier.