Huisartsenpraktijken

Realiseer uw ideale huisartsenpraktijk.


Voor uw huisartsenpraktijk wilt u een nieuw pand realiseren. U zoekt een betrouwbare partner die u bijstaat in het ontwerp- en bouwproces en die bovenal uw wensen op de juiste manier weet te vertalen. U zoekt iemand met frisse ideeën en die ervaring heeft met de bouw van een eerstelijns praktijk.

Mannen in de ruimte is hiervoor de juiste partner. Wij hebben kennis van de eigenschappen van een goed praktijkgebouw en ontwerpen conform de eisen van de LHV. Wij bijten ons vast in uw bouwopgave en zoeken de best passende oplossing voor elk vraagstuk, of het nu de routing in het gebouw betreft of de uitvoering van een bouwkundig detail.

 

Het resultaat is een gezond gebouw waarin u en uw personeel elke dag met veel plezier werken en waarin patiënten zich thuis voelen. De eerste door ons ontworpen praktijkgebouwen zijn met succes verbouwd en in gebruik genomen.


Schematische layout van een huisartsenpraktijk met apotheek (gebaseerd op Handboek Bouw Praktijk – Bouwadviescommissie Landelijke HuisartsenVereniging LHV – pg. 173).

 

Gezonde architectuur.

Voor het functioneren van uw huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum is een gezond gebouw van groot belang. Goede architectuur gebouwd met de juiste materialen speelt hierin een belangrijke rol. In onze gebouwen manifesteert zich dit onder meer in het gebruik van natuurlijke materialen, overvloedig daglicht, het juiste uitzicht vs. privacy, een prettige akoestiek en goede ventilatievoorzieningen.


“Dagelijks werken wij met veel plezier in onze praktijk en ook de vele complimenten van de patiënten als wel van de gasten geven wij graag door aan Mannen in de Ruimte.”

Remke en Ida van der Brugge, huisartsenpraktijk Uddel.


Een groene en energiezuinige praktijk

Het energiegebruik van een praktijkgebouw is een belangrijke component in uw maandelijkse huisvestingskosten en is door de hoge energieprijzen actueler dan ooit. De isolatiedikte en de bouwwijze, de grootte van de ramen en het type glas, en de manier van ventileren, verwarmen en koelen zijn hierbij belangrijke keuzes. Bij de ontwikkeling van de plannen voor uw nieuwe praktijkgebouw adviseren wij u om tot de beste en meest passende oplossing te komen.

 

Keuzestress of leuk proces

Er zijn talloze zaken waarover u als opdrachtgever tijdens het ontwerp- en bouwproces een keuze moet maken. Het ontwerpproces van Mannen in de ruimte is erop gericht om de voors en tegens van deze keuzes inzichtelijk te maken. Hiermee wordt het traject naar uw nieuwe praktijkgebouw een prettig proces waar u met plezier op zult terugkijken.

 


De assistentes hebben hun prachtige vergrote ruimte betrokken, genieten ervan en voelen zich zeer op hun gemak.”

Gerard Weinans, huisarts, Ruinerwold


 

Waar moet ik beginnen?

Als huisarts of therapeut is een bouw- of verbouwproject geen alledaagse materie. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet weet waar u zou moeten beginnen. Een belangrijke stap is het in kaart brengen van uw bouwopgave. Welke ruimtes heeft u zoal nodig, maar misschien nog wel belangrijker: wat voor praktijk heeft u voor ogen en wat voor gebouw past hier het beste bij? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een kennismaking en een verkennend gesprek hierover.