Huisartsenpraktijken

Realiseer uw ideale huisartsenpraktijk.


Voor uw huisartsenpraktijk wilt u een nieuw pand realiseren. U zoekt een betrouwbare partner die u bijstaat in het ontwerp- en bouwproces en die bovenal uw wensen op de juiste manier weet te vertalen. U zoekt iemand met frisse ideeën en die ervaring heeft met de bouw van een eerstelijns praktijk.

Mannen in de ruimte is hiervoor de juiste partner. Wij hebben kennis van de eigenschappen van een goed praktijkgebouw en ontwerpen conform de eisen van de LHV. Wij bijten ons vast in uw bouwopgave en zoeken de best passende oplossing voor elk vraagstuk, of het nu de routing in het gebouw betreft of de uitvoering van een bouwkundig detail.

 

Het resultaat is een gezond gebouw waarin u en uw personeel elke dag met veel plezier werken en waarin patiënten zich thuis voelen. De eerste door ons ontworpen praktijkgebouwen zijn met succes verbouwd en in gebruik genomen.


Schematische layout van een huisartsenpraktijk met apotheek (gebaseerd op Handboek Bouw Praktijk – Bouwadviescommissie Landelijke HuisartsenVereniging LHV – pg. 173).

 

Gezonde architectuur.

Voor het functioneren van uw huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum is een gezond gebouw van groot belang. Goede architectuur gebouwd met de juiste materialen speelt hierin een belangrijke rol. In onze gebouwen manifesteert zich dit onder meer in het gebruik van natuurlijke materialen, overvloedig daglicht, het juiste uitzicht vs. privacy, een prettige akoestiek en goede ventilatievoorzieningen.


Entree bij de verbouwde huisartspraktijk in Uddel


Keuzestress of leuk proces?

Er zijn talloze zaken waarover u als opdrachtgever tijdens het ontwerp- en bouwproces een keuze moet maken. Het ontwerpproces van Mannen in de ruimte is erop gericht om de voors en tegens van deze keuzes inzichtelijk te maken. Hiermee wordt het traject naar uw nieuwe praktijkgebouw een prettig proces waar u met plezier op zult terugkijken.

 

Waar moet ik beginnen?

Als huisarts of therapeut is een bouw- of verbouwproject geen alledaagse materie. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet weet waar u zou moeten beginnen. Een belangrijke stap is het in kaart brengen van uw bouwopgave. Welke ruimtes heeft u zoal nodig, maar misschien nog wel belangrijker: wat voor praktijk heeft u voor ogen en wat voor gebouw past hier het beste bij?

 

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een kennismaking en een verkennend gesprek hierover.

 

 

Testimonials

Remke van der Brugge en Ida van der Plas, opdrachtgevers en eigenaren Huisartspraktijk Uddel:

“Wij kunnen Mannen in de Ruimte van harte bij u aanbevelen voor uw zakelijke project.”

“Mannen in de Ruimte en de Ideale huisartspraktijk! Het ruimtegebrek in onze huisartspraktijk werd zodanig dat de wens tot verbouwen meer werd dan alleen een voornemen. De eerste vraag die wij onszelf gesteld hebben was: Wat is voor ons de ideale praktijk? Deze zin hebben wij in Google gezet en de zoekresultaten brachten ons op de website van Mannen in de Ruimte. Na een voorzichtige vraagstelling op de website kwam direct de volgende dag een enthousiaste reactie van Maarten, een van de architecten van Mannen in de Ruimte. Zij boden aan te komen praten en een variantenstudie te doen zodat wij de mogelijkheden binnen de bestaande ruimte konden bekijken en beoordelen. Lees meer...

 

Gerard Weinans, huisarts en opdrachtgever verbouwing Gezondheidscentrum Ruinerwold:

“De assistentes hebben hun prachtige vergrote ruimte betrokken, genieten ervan en voelen zich zeer op hun gemak.”

“De verbouwing van ons Gezondheidscentrum was een hele klus. De samenwerking tijdens de planfase en tijdens de verbouwing door Mannen in de Ruimte is zeer goed verlopen. De assistentes hebben hun prachtige vergrote ruimte betrokken, genieten ervan en voelen zich zeer op hun gemak.
De verbouwing betreft niet alleen een gehele upgrade van het gebouw, maar ook een upgrade intern. Drainage werd verbeterd, de isolatie aangepast en er wordt ventilatie en airconditioning gerealiseerd. Ook het totale sanitair, zowel boven bij de kinderfysiotherapie en logopedie, als beneden bij de huisartsenpraktijk en fysiotherapie wordt vernieuwd. Ook de parkeerplaatsen en het terrein gaan op de schop. De bereikbaarheid door middel van elektronische bediening van de entree is inmiddels in gang gezet.”

 

Wilt u van de betrokken huisartsen zelf horen hoe hun projecten met ons zijn verlopen? Vraag ons ernaar.

 

Gerelateerde projecten

Huisartspraktijk Uddel (opgeleverd)
– Gezondheidscentrum Ruinerwold (opgeleverd)
Gezondheidscentrum de Wijk (Huisartsenpraktijk, Apotheek en Fysiotherapiepraktijk) De Wijk (in ontwikkeling)

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]