MENU CLOSE

Huis verbouwen architect

Steeds meer mensen kiezen voor hun woning of pand te verbouwen met een architect. Ze kiezen voor een verbouwing in plaats van nieuwbouw omwille van de kosten of vanwege de beperkte beschikbaarheid van kavels. Of omdat ze al wonen of werken op een prachtige plek maar de huidige situatie niet meer voldoet aan hun wensen. Ten opzichte van nieuwbouw is het verbouwen van je woning natuurlijk ook een stuk duurzamer.

Een update, een herindeling van de plattegrond of het vergroten van het gebouw kan een reden zijn om met een architect een plan voor een verbouwing te maken. Ook het levensloopbestendig maken, een functieverandering of bestemmingsverandering zijn vragen die spelen bij verbouwings- of transformatieprojecten.

 


“Wij hebben ons bestaande huis uitgebouwd zodat het een huis werd met alle functies op de begane grond. Dat betekende een ingrijpende verbouwing. Mannen in de ruimte is erin geslaagd om van het bestaande huis en de aanbouw een prachtig geheel te maken door oud en nieuw te verbinden door o.a. op de gevel met hout te werken. We waren onder de indruk van hun vakkennis en hun zorgvuldige manier van werken. De communicatie met deze mannen verloopt ook echt uitstekend.”

Fam Hendriks, Ekehaar.

huis-verbouwen-architect-Manneninderuimte
De verbouwing van een eengezinswoning in Ekehaar die wij ontwierpen.

Meerwaarde bij verbouwingsprojecten

Ook bij onze verbouwingsprojecten bewijzen wij onze meerwaarde keer op keer. We bekijken de opgave van alle kanten en verkennen samen met u de opties. Wij weten wat wel en niet kan vanuit het budget, de regels voor vergunningsvrij bouwen en het bestemmingsplan. Ook bekijken we de bouwwijze van het bestaande pand om te zien wat er wel en niet mogelijk is.


Het resultaat is een prachtig ontwerp dat volledig is toegespitst op uw wensen en smaak. Al bij het Schetsontwerp geven we u een VR-bril waarmee u in 3d door het verbouwingsplan heen kunt lopen.


Hierna wordt het ontwerp grondig door ons uitgewerkt in de vorm van tekeningen, details en specificaties. Hiermee worden de afspraken met de aannemer vastgelegd, een hoge bouwkwaliteit gegarandeerd en worden faalkosten (kosten voor het herstel van een verkeerde uitvoering van de verbouwing en bouwfouten) vermeden.

 

Woning verbouwen én verduurzamen

Als je gaat verbouwen is dit gelijk een kans om de woning te verduurzamen. Met het isoleren van de muren gaat het energieverbruik omlaag en het binnencomfort omhoog. Ook de stap naar een warmtepomp is mogelijk, waarmee de woning van het gas af (vangaslos) kan of zelfs energieneutraal kan worden. Wij kunnen u deskundig adviseren in de manier van isoleren en de maatregelen die u dient te nemen om deze doelen te bereiken. Dit doen we door de verbruiksgegevens van de woning te vergelijken met een PHPP-berekening (zie ook onze pagina over Duurzaam bouwen) en de hierin ingevoerde verduurzamingsmaatregelen.

Een verbouwing is een mooie gelegenheid om tegelijkertijd de woning verder te moderniseren en deze meteen klimaatbestendig en natuurinclusief te maken.


Gerelateerde pagina’s:

Verbouwing naar levensloopbestendige woning

Start uw verbouwingsproject nu.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.