Bureau

Architectenbureau Mannen in de ruimte is in 2011 opgericht. Wij ontwerpen moderne architectuur gebouwd met duurzame materialen.

Wij ontwerpen zowel nieuwbouw als verbouwingen. Ons werkgebied bevindt zich grotendeels in Midden- en Noord-Nederland.

Elk project van Mannen in de ruimte wordt in een intensief proces met de klant ontworpen en uitgewerkt. Hierdoor sluit elk gebouw perfect aan op het gebruik. De basis is vrijwel altijd een constructie van hout, de afwerking aan de buiten- en binnenzijde is naar keuze en passend bij u als klant en de locatie waar het wordt gebouwd. Voorbeelden hiervan zijn de verschillende villa’s die we ontwierpen maar ook de verbouwingsontwerpen voor huisartsenpraktijken en een café-restaurant in hartje Amsterdam.

In 2012-2013 deden wij met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur onderzoek naar nieuwe woonvormen voor ouderen en lanceerden wij met ons concept voor levensloopbestendig wonen, de Kop-Staartwoning. In 2014 waren naar aanleiding hiervan te zien in aflevering ‘Het Grijze Goud’ van VPRO Tegenlicht.

Naar aanleiding van onze houtbouwprojecten gaven wij in 2016 een lezing over Luchtdicht bouwen in het Made Center in Den Bosch en waren wij met de Energieneutrale Dijkwoning van Gijs en Jet te zien in NCRV’s BinnensteBuiten. Eind 2018 werden wij door de Provincie Drenthe opgenomen in een film (link) over de ‘Drentse Koplopers’ van de Expeditie Energieneutraal Wonen waarbij wij zijn aangesloten.

Oprichters

Manneninderuimte-maarten

Maarten Konijn MArch.

Sinds ik klein was leerde ik al van mijn vader hoe fijn het is om zelf dingen te kunnen maken. Wij roeiden de kilometers lange poldervaart af in onze eigen houten roeiboot en maakten een kerststal van in het bos gevonden takjes en riet langs de waterkant. Hier is mijn liefde voor het werken met het hout begonnen.

Lees meer...
Manneninderuimte-pieter

Pieter van het Kaar MArch.

Op mijn twaalfde bouwde ik een katapult van hout, naar oud Romeins ontwerp. Helemaal gelukkig was ik er niet mee, de halfhoutse verbindingen waren scheef en ver schoot hij niet. Toch is toen mijn voorliefde voor hout en handwerk geboren. Zagen, schaven en beitelen is het echte bouwen.

Lees meer...