MENU CLOSE

Bouwkosten Schuurwoning

De bouwkosten van een schuurwoning worden bepaald door drie factoren: de grootte van de woning, de complexiteit en de gekozen materialen en details. Een schuurwoning is dankzij de eenvoudige gebouwvorm voordelig te bouwen: dit vertaalt zich in een lagere kubieke meterprijs en dus lagere bouwkosten.

schuurwoning-bouwkosten-manneninderuimte-contouren-bouwvorm
Contouren van de diverse schuurwoningen die door Mannen in de ruimte zijn ontworpen.

Hoe wij de bouwkosten van een schuurwoning vooraf inschatten

Bij de start van elk project maken we altijd een schatting voor de bouwkosten van de woning aan de hand van een kubieke meterprijs en het programma van eisen. Het Programma van Eisen wordt door de klant bepaald. Dit PvE rekenen we om tot een gewenste inhoud van de woning. De kubieke meterprijs bepalen we aan de hand van de verwachte gebouwvorm en het gewenste afwerkingsniveau. We hebben een goed beeld van deze prijs door onze ervaringen met de bouw van eerdere schuurwoningen en recente aannemersbegrotingen.

Bereken in onderstaande bouwkostencalculator de bouwkosten voor uw schuurwoning

Met onderstaande bouwkostencalculator kunt u hier nu zelf mee aan de slag. Bepaal op basis van uw wensen voor de woning de bouwkosten van uw nieuwe schuurwoning.

U krijgt hiermee goed beeld of het bouwen van de door uw gewenste schuurwoning voor het beschikbare budget mogelijk is!

Two columns
Verticaal
Horizontaal

PvE Generator en Bouwkosten Calculator

Totaal

"{{getWooProductName}}" has been added to your cart

Your service request has been completed!

We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.label }}: {{ item.converted }}

 

Let wel op, deze prijs is een schatting en afhankelijk van de uiteindelijk gekozen materialen en afwerking. Hou daarnaast rekening met de bijkomende kosten.

 

Zongerichte schuurwoning in de Wijk.

 

Wat is een schuurwoning?

De schuurwoning kenmerkt zich door de eenvoudige langwerpige vorm: één woonlaag op de begane grond en een stevige kap op de verdieping. Door deze eenvoudige vorm is de schuurwoning gemakkelijk te bouwen, biedt veel flexibiliteit en is ook één van de voordeligste woningtypen om te bouwen.

Een schuurwoning volgens Mannen in de ruimte

Wij zien de schuurwoning vooral als een ideaal model om een vrijstaande woning te maken zonder hoge bouwkosten. De eenvoudige opzet van de schuurwoning vormt het startpunt vanuit waar we een woning ontwerpen voor de opdrachtgever. Daarna bepalen locatie, materiaalgebruik, gewenste duurzaamheid, het Programma van Eisen het uiteindelijke uiterlijk van de woning. De door ons ontworpen schuurwoningen zien er dan ook allemaal anders uit. Zo is bijvoorbeeld de schuurwoning in de Wijk bepaald  door het uitzicht en de orientatie op de zon. De minimalistische schuurwoning in Westerbork heeft de karakteristieke dakvorm vanwege de wens zo veel mogelijk ruimtes op de begane grond te plaatsen. Tot slot is de schuurwoning in Nieuwehorne ontworpen met een zeer efficiente vorm om de bouwkosten tot een minimum te beperken.


Schuurwoning in Culemborg, in samenwerking met Finnhouse Houtbouw b.v.