MENU CLOSE

Huisartsenpraktijken

Bouw uw ideale huisartsenpraktijk.

 

U zoekt een architect voor de bouw van uw nieuwe huisartsenpraktijk. U zoekt een betrouwbare partner die u bijstaat in het ontwerp- en bouwproces. U zoekt bovenal een architect die uw wensen op de juiste manier weet te vertalen: iemand met frisse ideeën en die ervaring heeft met de bouw van een eerstelijns praktijk.

Mannen in de ruimte is hiervoor de juiste partner. Als architect hebben wij veel ervaring in het ontwerpen van een huisartsenpraktijk. We hebben kennis van de eigenschappen van een goed praktijkgebouw en ontwerpen conform de eisen van de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Wij bijten ons vast in uw bouwopgave en zoeken de best passende oplossing voor elk vraagstuk, of het nu de routing in het gebouw betreft of de uitvoering van een bouwkundig detail.

 

Het resultaat is een gezond gebouw waarin u en uw personeel elke dag met veel plezier werken en waarin patiënten zich thuis voelen. De eerste door ons ontworpen praktijkgebouwen zijn met succes gebouwd en in gebruik genomen.

 

huisartsenpraktijk-bouwen-architect-Manneninderuimte-schema
Schematische layout van een huisartsenpraktijk met apotheek (gebaseerd op Handboek Bouw Praktijk – Bouwadviescommissie Landelijke HuisartsenVereniging LHV – pg. 173).

 

Gezonde architectuur.

Voor het functioneren van uw huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum is een gezond gebouw van groot belang. Goede architectuur gebouwd met de juiste materialen speelt hierin een belangrijke rol. In onze gebouwen manifesteert zich dit onder meer in het gebruik van natuurlijke materialen, overvloedig daglicht, het juiste uitzicht vs. privacy, een prettige akoestiek en goede ventilatievoorzieningen.

 

huisartsenpraktijk-bouwen-architect-Manneninderuimte
“Dagelijks werken wij met veel plezier in onze praktijk en ook de vele complimenten van de patiënten als wel van de gasten geven wij graag door aan Mannen in de Ruimte.”

Remke en Ida van der Brugge, huisartsenpraktijk Uddel.


Een groene en energiezuinige huisartsenpraktijk bouwen

Het energiegebruik van een huisartsenpraktijk is een belangrijke component in uw maandelijkse huisvestingskosten en is door de hoge energieprijzen actueler dan ooit. De isolatiedikte en de bouwwijze, de grootte van de ramen en het type glas, en de manier van ventileren, verwarmen en koelen zijn voordat u gaat bouwen belangrijke keuzes om te maken. Bij de ontwikkeling van de plannen voor uw nieuwe praktijkgebouw adviseren wij u zodat er de beste en meest passende oplossing gekozen kan worden.

 

Keuzestress of leuk proces?

Er zijn talloze zaken waarover u als opdrachtgever tijdens het ontwerp- en bouwproces een keuze moet maken. Het ontwerpproces van Mannen in de ruimte is erop gericht om de voors en tegens van deze keuzes inzichtelijk te maken. Hiermee wordt het traject naar uw nieuwe praktijkgebouw een prettig proces waar u met plezier op zult terugkijken.

 


De assistentes hebben hun prachtige vergrote ruimte betrokken, genieten ervan en voelen zich zeer op hun gemak.”

Gerard Weinans, huisarts, Ruinerwold


 

Waar moet ik beginnen?

Als huisarts of therapeut is het bouwen of verbouwen van een huisartsenpraktijk met een architect geen alledaagse materie. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet weet waar u zou moeten beginnen. Een belangrijke stap is het in kaart brengen van uw bouwopgave. Welke ruimtes heeft u zoal nodig, maar misschien nog wel belangrijker: wat voor praktijk heeft u voor ogen en wat voor gebouw past hier het beste bij? Wij helpen u hier graag bij en komen graag met u kennis maken.

 

 

 

Zet de eerste stap naar uw nieuwe praktijk.

Start uw project vandaag en neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.