Vrijstaande woning, Danielle en Vincent

Voor een kavel aan de rand van de nieuwe wijk Vijverberg-Zuid in Doetinchem hebben we deze houtskeletbouwwoning ontworpen. Een belangrijk aspect van de kavel is het uitzicht geheel in de achterste punt van de kavel. Hier is een fraaie bosrand zichtbaar aan de rand van een licht glooiend veld. Wonen aan dit uitzicht was een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van de plattegrond van de woning. Aan de voorzijde van het kavel bevinden zich de entree met garage en slaapkamers, in het gedeelte grenzend aan de achtertuin en het uitzicht is een vleugel met keuken en woonkamer gesitueerd.

De L-vormige plattegrond maakt dat er aan alle kanten veel daglicht in de woning komt. De woonkamervleugel heeft openingen aan de noord-, oost en zuidgevel. Hiermee is de bewoner straks vrij waar hij de tuin inloopt en of hij in een plekje in de zon of in de schaduw opzoekt.

In het gevelbeeld is een contrast gezocht tussen de straatzijde en de tuinzijde. Aan de straatzijde komt het gebouw bescheiden over en staat het stevig verankerd op de grond. Aan de tuinzijde hebben de gevels royalere proporties en komt het gebouw boven de grote glasvlakken figuurlijk los van de grond.