Huisartspraktijk Uddel

Uitbreiding + Interne verbouwing

De huisartsenpraktijk in Uddel barstte uit haar voegen. Door de toenemende taken die de praktijk op zich af zag komen en de steeds intensievere samenwerking met andere eerstelijns zorgorganisaties was er behoefte aan meer ruimte en een betere werkomgeving.

Met de kennis uit het Handboek Bouw Praktijk en in samenspraak met de opdrachtgever is in een aantal stappen het verbouwingsplan ontworpen. Na de bespreking van de wensen en het uitwerken van verschillende variantplattegronden is ervoor gekozen om zowel aan de voor- als de achtergevel uit te bouwen en het praktijkgedeelte een geheel nieuwe indeling te geven.

In de nieuwe situatie is een geheel nieuwe layout ontstaan die voldoet aan de vereisten van een moderne praktijk, met meer spreek- en behandelkamers, een nieuwe ruime entree, een lichte wachtkamer en heldere logistieke stromen (o.a. scheiding tussen ‘drukke’ en de ‘stille’ gang). Omdat de voormalige keuken van het woonhuis bij de praktijk is gevoegd, is er aan de achterzijde tevens een nieuwe aanbouw met keuken gerealiseerd.

De uitbouwen aan de voor- en achterzijde zijn uitgevoerd in stucwerk en vormen een contrast met de bestaande gemetselde gevels. De platte daken worden voorzien van sedum om ongewenste opwarming te voorkomen en regenwater te bufferen.

Jaartal

  • 2015-2017

Opdrachtgever

  • Huisartspraktijk Uddel

Locatie

  • Uddel (GDL)