Opdrachtgevers over ons

Remke van der Brugge en Ida van der Plas, opdrachtgevers en eigenaren Huisartspraktijk Uddel:

“Mannen in de Ruimte en de Ideale huisartspraktijk!

In 2015 werd het ruimte gebrek in onze huisartspraktijk zodanig dat de wens tot verbouwen meer werd dan alleen een voornemen. De eerste vraag die wij onszelf gesteld hebben was: Wat is voor ons de ideale praktijk? Deze zin hebben wij in Google gezet en de zoekresultaten brachten ons op de website van Mannen in de Ruimte.

Na een voorzichtige vraagstelling op de website kwam direct de volgende dag een enthousiaste reactie van Maarten, een van de architecten van Mannen in de Ruimte. Zij boden aan te komen praten en een variantenstudie te doen zodat wij de mogelijkheden binnen de bestaande ruimte konden bekijken en beoordelen.

Na een kennismakingsgesprek werd al na drie weken de variantenstudie gepresenteerd door Maarten en Pieter. Het zijn vooral deze eerste gesprekken, de scherpe prijsopgave en de frisse ideeën van Mannen in de Ruimte waardoor wij met dit bureau verder in zee zijn gegaan.
Wij hebben gaandeweg het project zeer veel waardering gekregen voor de inzet, de vasthoudendheid, de kennis, kunde en originaliteit van Maarten en Pieter. Onze huisartspraktijk is van twee spreek-/behandelkamers uitgebreid naar vijf spreek-/behandelkamers. Daarbij hebben we met elkaar accenten gelegd op het verminderen van de geluidsoverdracht tussen de ruimten onderling, gedegen, moderne, onderhoudsvriendelijke materialen en een ruimtelijke uitstraling waarbij de praktijk de komende jaren gebruikt kan worden rekening houdend met de eisen van de toekomst.

Mannen in de Ruimte heeft ons veel werk uit handen genomen door het plan te maken voor de verbouwing en de verbouwing volledig te begeleiden. Maarten en Pieter waren steeds goed bereikbaar voor vragen en zochten naar oplossingen. Wij kunnen Mannen in de Ruimte van harte bij u aanbevelen voor uw zakelijke project. Wij hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren en kijken met genoegen terug op de vele discussies en gesprekken waarbij de partijen altijd bereid waren net zolang te zoeken naar een oplossing die voor iedereen naar tevredenheid was.

Dagelijks werken wij met veel plezier in onze praktijk en ook de vele complimenten van de patiënten als wel van de gasten geven wij graag door aan Mannen in de Ruimte.”

Zie ook: Projecten – Uitbreiding & update Huisartspraktijk Uddel


Jantje en Rein Lammers, opdrachtgevers vrijstaande woning Assen:

“Na anderhalf jaar is ons nieuwe huis klaar! Vanwege de bijzondere vorm van de kavel die we hebben gekocht, waren wij van mening dat we een architect zouden moeten inschakelen om recht te doen aan de kavel en het landschap. Maarten belde spontaan n.a.v. de adressenlijst van kopers en vanaf de eerste kennismaking hadden we het idee dat we samen met Maarten en Pieter van “Mannen in de ruimte” een huis aan het ontwerpen waren. Zij deden moeite om zicht te verdiepen in onze leefstijl, leefomgeving en wensen. Uit spontane gesprekken wisten zij de kern van onze ideeën op te pakken.
Hun idealisme, enthousiasme en de bereidheid tot overleggen met ons, maar ook met de gemeente, met de aannemer, de installateur. Iedereen kon meedenken, terwijl Maarten en Pieter toch heel duidelijk de leiding namen en vasthielden aan de uitgangspunten die wij met hen hadden vastgesteld.
Tijdens de bouw hebben we hun begeleiding enorm gewaardeerd. Vakkennis, gecombineerd met passie en realisme heeft ertoe geleid dat wij, maar ook zij, heel blij en trots zijn met het uiteindelijke resultaat!

Wat spreek ons het meeste aan in Maarten en Pieter als architecten:

– hun open, no nonsense benadering van alle partijen
– het goed kunnen luisteren en doorvragen naar onze wensen en ideeën
– de samenwerking tussen hen, maar ook met alle betrokkenen bij de bouw
– de communicatie: correct, uitgebreid en punctueel

En het meest tevreden zijn we over wat niet in woorden is te vatten, maar wat zeker heel belangrijk is: het gevoel dat we er samen iets goeds van willen maken! En dat is gelukt!”

Zie ook: Projecten – Vrijstaande woning Assen


Eric De Groot, opdrachtgever verbouwing Eetcafé Dwaze Zaken:

“De keuken in ons eetcafé was al jaren te klein. Gelukkig konden we de kelder in het historische pand in het hartje van de hoofdstad erbij huren. Om deze ruimte van 90 m2 geschikt te maken voor een horecakeuken was echter een grondige verbouwing nodig. Hierbij was een architect onmisbaar. We stuitte al snel op een jong creatief bureau dat de uitdaging wel zag zitten: Manneninderuimte. De samenwerking verliep uitstekend. Het project is in nauwe samenwerking met de hoofdaannemer snel en soepel verlopen.
De keuken is ondertussen vol in bedrijf. De architecten van manneninderuimte hebben ons verbaasd met hun creatieve oplossingen, flexibiliteit en duidelijke communicatie. Vooral het zoeken van de oplossingen voor dit oude pand in onder andere de oude bouwtekeningen bij het stadsarchief moeten veel tijd en energie hebben gekost. Niets leek te veel. Het resultaat is een zeer logisch ingedeelde keuken die ook voor het oog een feest is. Er is gespeeld met de ruimte, indeling, kleuren en historische facetten. Mensen die even een kijkje in onze nieuwe keuken komen nemen zijn sprakeloos en wij niet anders. Bedankt mannen!”

Zie ook: Projecten – Eetcafé Dwaze Zaken


Fam. Brands, opdrachtgevers uitbreiding vrijstaande woning Hoorn:

“We wilden een uitbouw aan ons huis zodat we meer ruimte bij de keuken kregen en binnendoor naar de garage konden. Maarten heeft als eerste goed onze wensen en eisen met ons doorgenomen, daarin is hij een goede luisteraar. Daarna heeft hij onze wensen doorvertaald in twee ontwerpen met een binnen- en buitenontwerp. Door zijn 3D-tekeningen konden we ons goed een voorstelling maken hoe het er in werkelijkheid uit kwam te zien en konden we gezamenlijk nog wat cruciale laatste aanpassingen doen. Maarten kwam op het idee om de gevelplaten ook in de uitbouw te laten terugkomen. Daaraan hadden we zelf nooit gedacht en het is naar onze smaak erg goed uitgepakt. De uitbouw past nu echt bij ons huis! Al met al een goede oplossing voor onze functionele eisen en een mooi creatief ontwerp. Prettig, flexibel en zeker van toegevoegde waarde!!”

Zie ook: Projecten – Uitbouw vrijstaande woning Hoorn


Arend Buren, opdrachtgever Ecologische kop-staartwoningen op bosperceel:

“Maarten en Pieter hebben voor ons een uitstekend plan gemaakt voor het realiseren van drie woningen op een perceel in het buitengebied van Waalre. Dit project was eerder al twee maal door de gemeente afgewezen. Naar aanleiding van dit nieuwe plan gaat de gemeente nogmaals kijken of dit nu wel gerealiseerd kan worden.
Maarten en Pieter hebben een uitstekende presentatie voor de wethouder gegeven. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met deze professionals.”

Zie ook: Projecten – Ecologische kop-staartwoningen op bosperceel


Gerrie van Til, een van de opdrachtgevers van de Recreatiewoning op Goeree Overflakkee:

“Ik zit te kijken naar werkelijk een prachtige impressie van de zuidzijde van ons nieuw te bouwen huis.

Eerst worden we uitgekozen als een van de winnaars van de prijsvraag voor opdrachtgevers en dan, enkele weken later, zijn we een definitief schetsontwerp verder. En niet alleen een schets maar er is ook aandacht besteed aan meerdere schetsvarianten waar we over konden nadenken. Jullie hebben zelfs meerdere maquettes hierbij gemaakt.

Dit alles maakt dat we heel duidelijk kregen wat we wel en niet willen. En wat ik vooral zo verrassend vond was dat Maarten tijdens de variantenstudie kennelijk heel goed heeft geluisterd naar onze op- en aanmerkingen want het definitieve ontwerp was raak.

Vier meer dan tevreden prijswinnaars. Wij zijn jullie dankbaar. Ik hoop dat er binnen een jaar een foto van onze nieuwe recreatiewoning op jullie site staat.”

Zie ook: Projecten – Re-creatiewoning op Goeree Overflakkee


Marloes van der Hout en Jeroen Brugman, opdrachtgevers van de woning met yogastudio in Haarlem:

“De mannen in de ruimte hebben een schetsontwerp gemaakt voor ons toekomstige huis op de Oranjeboomstraat. De openhaardenwinkel die we kochten moest een woonhuis worden met aangrenzend een yogastudio. We zijn erg positief over het proces en het eindresultaat.
Maarten en Pieter hebben in korte tijd een goed beeld gevormd van onze wensen en zijn in staat deze wensen te vertalen naar een ontwerp wat daar haarfijn bij aansluit. Om dit te bereiken doorlopen ze een ‘stappenplan’ waarin ze de ontwerpuitdaging analytisch benaderen met veel ruimte voor terugkoppeling van de klant. Zo ontvingen wij bijvoorbeeld mooie 3-d afbeeldingen, plattegronden en 3-d maquettes. Het zien van de mogelijkheden hielp ons ook weer bij het scherper krijgen van wat wij zouden willen. De mannen in de ruimte komen met inzichten die je zelf niet bedenkt en dat is van grote waarde. Wij zouden zeggen laat je positief verrassen door de ideeën van de mannen in de ruimte!”

Zie ook: Projecten – Woning met yogastudio in Haarlem


Petri Oldenburger, opdrachtgeefster van de Quickscan van de woning in Maarn:

“Wij 4 kinderen moesten begin 2013 ons ouderlijk huis verkopen. Een gedateerd huis, met behoorlijk wat achterstallig onderhoud echter met veel mogelijkheden! MANNEN IN DE RUIMTE heeft voor ons deze mogelijkheden onderzocht en verwerkt in een “QUICKSCAN” waarin de diverse opties zichtbaar werden. Vooral de uitwerking van de begane grond met een nieuwe indeling voor keuken en woongedeelte was verrassend. Het huis werd binnen een half jaar verkocht en de nieuwe bewoners hebben inmiddels de door MANNEN IN DE RUIMTE aangedragen suggestie voor de benedenverdieping gerealiseerd.”

Zie ook: Projecten – Quickscan Woonhuis Maarn


Marian Wiegersma, opdrachtgeefster te verbouwen woonboerderij Nij Beets:

“We vonden het erg leuk dat jullie tijdens het eerste gesprek afbeeldingen meegenomen hadden om erachter te komen wat onze smaak is. De drie concept-ontwerpen die jullie na het eerste gesprek gemaakt hadden, hebben ons goed geholpen om een idee te krijgen van wat we mooi vinden en hoe we graag willen dat het uiteindelijk wordt.
De maquettes waren erg behulpzaam, ze maken het makkelijker voor te stellen hoe het er uiteindelijk uit zal zien. Het uiteindelijke ontwerp is een variant op één van de concepten maar was voor ons toch ook weer verassend. Alles wat we graag willen is erin verwerkt. De vorm van de boerderij blijft behouden en toch wordt het van binnen een modern en licht huis met een mooi uitzicht. Wat we ook goed vinden, is dat jullie bij het maken van het ontwerp rekening gehouden hebben met de omgeving, het ‘nieuwe’ huis past nog steeds goed op deze plek.”

Zie ook: Projecten – Woonboerderij Nij Beets


Gerard Weinans, huisarts en opdrachtgever verbouwing Gezondheidscentrum Ruinerwold:

“De verbouwing van ons Gezondheidscentrum is een hele klus. De samenwerking tijdens de planfase en tijdens de verbouwing door Mannen in de Ruimte verloopt zeer goed. De assistentes hebben hun prachtige vergrote ruimte betrokken, genieten ervan en voelen zich zeer op hun gemak.
De verbouwing betreft niet alleen een gehele upgrade van het gebouw, maar ook een upgrade intern. Drainage werd verbeterd, de isolatie aangepast en er wordt ventilatie en airconditioning gerealiseerd. Ook het totale sanitair, zowel boven bij de kinderfysiotherapie en logopedie, als beneden bij de huisartsenpraktijk en fysiotherapie wordt vernieuwd. Ook de parkeerplaatsen en het terrein gaan op de schop. De bereikbaarheid door middel van elektronische bediening van de entree is inmiddels in gang gezet.”

Zie ook: Projecten – Gezondheidscentrum Ruinerwold, update en uitbouw


Elise Klaver, opdrachtgeefster verbouwde woonboerderij Wognum:

“Wij hadden, als eigenaren van een stolp, vooral het gevoel dat we de originele indeling van een stolp in grote lijnen wilden behouden.
Aan de voorzijde van de stolp zijn de afmetingen van de kamers dus ook intact gebleven. Meer naar de landzijde zijn de hoge dorsdeuren geheel van glas voorzien en er werden ook hoge dakramen in het rieten dak geplaatst zodat er ook veel licht in de stolp is gekomen. De vierkantpalen komen duidelijk in het leefgedeelte naar voren.
Wij zijn heel tevreden over de samenwerking tijdens de ontwerpperiode en de bouwfase. Het geheel is geworden zoals wij het graag wilden. Het is er heel plezierig wonen.”

Zie ook: Projecten – Toekomstbestendig woonhuis in stolpboerderij


Peter Ahlers, opdrachtgever uitbreiding woonhuis Meppel:

“Wij hebben Maarten gevraagd om een schets te maken voor een woning die wij misschien wilden kopen. Het huis dat we op oog hadden, had een te klein oppervlakte voor ons. Ook was de indeling onhandig.
Maarten kwam met een plan waarbij beide problemen opgelost werden. De oplossing was een uitbouw en een aantal aanpassingen op de eerste verdieping. De indeling van het huis werd in een keer logischer en bruikbaarder. Het mooie aan het plan is de goede balans tussen het oude en het nieuwe gedeelte.”

Zie ook: Projecten – Uitbreiding woonhuis Meppel